dijous, 6 de febrer del 2014

Situació a 1 de febrer de 2014

M'agrada preparar aquest post perquè així vaig veient l'evolució, lenta però inexorable, de la Plantació d'Arbres Màgics, els fruits dels quals han de servir per tenir-ho tot pagat el dia de demà.
 
Aquest més he estat bastant actiu amb les compres, ja que he anat incrementant les posiciones d'ENG, KO i PM, de manera que la proporció de fruits que produeixen periòdicament també ha augmentat.
 
Com alguns de vosaltres ja sabeu, per mi el dividend "scrip" és una aixecada de camisa i una enredada, de fet és un oxímoron, ja que darrera aquest nom, el que hi ha realment és una Suspensió (si en majúscules) del dividend. D'aquesta manera, per ser conseqüent amb el que penso i amb la realitat he eliminat del quadre la suposada renda que genera CAIXABANK. Properament penjaré un petit post explicant perquè el dividend "scrip" equival a una suspensió del dividend.

A continuació vegeu la taula actualitzada, encara que val la pena recordar que la columna "Preu %" indica el percentatge del preu de la inversió segons el mercat sobre el total de les carteres i l'efectiu, mentre que la columna "Renda %" expressa la proporció de la renta neta després de retencions sobre el total d'efectiu anual.
Fora de les tres noves addicions, les variacions en les proporcions del preu són conseqüència directe de les oscil·lacions del preu de les accions.

D'altra banda l'eliminació de la renda de CBK ha suposat un increment del pes dels dividends de la resta de dividends, essent l'únic real el que ve per l'increment de les tres posicions esmentades.

Anirem veient com evolució el febrer, els pocs dies que portem fan pinta de rebaixes. Com diu en WB, quan plogui or no surtis al carrer amb un paraigües, surt amb un cubell.

Gràcies per la lectura.

Com ho estan fent les vostres inversions? Heu comprat coses noves aquest mes de gener passat?



4 comentaris:

tboi malienki brat ha dit...

el 15 de gener BancSabadell i avui GasNatural

Manefla ha dit...

Gràcies Brat per llegir i comentar.

Respecte BancSabadell, tinc bastant clar que els bancs, pel complicat del balanç, no encaixen dins la meva estratègia. De fet l'únic que tinc és un regal i no paga dividend en efectiu, l'únic que compta.

Respecte GasNatural, la veritat és que me l'he de mirar amb més deteniment, sobretot després d'haver renunciat a l'scrip dividend i tornar a pagar dividends en efectiu.

Desitjar-te el millor en les teves compres.

Anònim ha dit...

Manefla estàs molt callat..

Manefla ha dit...

Tens raó Anònim, ja em perdonareu tots. L'única excusa és la feina, que és molt absorbent i amb prou feines em deixa temps per fer res més.