diumenge, 9 de març del 2014

Increments de les retribucions !!!



Aquestes darreres setmanes han estat força emocionants ja que diferents negocis als quals participo han anunciat un increment dels dividends. Els arbres creixen i donen els seus fruits.

Una de les gràcies de comprar accions de negocis sòlids que tenen la capacitat d’incrementar la retribució als seus accionistes és l’efecte multiplicador que aquests increments tenen sobre l’interès compost, de qui ha qui diu que Einstein va definir com la vuitena meravella del món (encara que això no està contrastat).
Els negocis que han anunciat en les darreres setmanes són:

  • BME. El proppassat 27 de febrer BME va remetre a la CNMV els acords adoptats pel Consell d’Administració, entre els quals hi figura el pagament el mes de maig del dividend complementari de 0,65 euros per acció (veure fet rellevant 201068). Aquest nou dividend suposa un increment de 0,05 euros respecte el pagat l’any passat, és a dir un 8,3% més.
  • ENG. Per la seva banda ENG va enviar a la CNMV la convocatòria de la junta d’accionistes el passat 21 de febrer (veure fet rellevant 200691). A l’acord 2n es proposa un dividend total de 1,266 euros per acció, dels quals 0,503 euros són el dividend a compte i 0,763 euros el complementari, que es pagarà el 3 de juliol. Aquesta xifra suposa un increment del 14% respecte el dividend de l’exercici 2012, que va ser de 1,11 euros per acció. Finalment, sembla que la meva previsió de 1,25 euros per acció és bastant aproximada a la realitat (ja em perdonareu els fums).
  • KO. El 20 de febrer KO també va anunciar un increment del seu dividend trimestral, que passa de 0,28 a 0,305 dòlars per acció, un 8,9% més. Amb aquest ja són 52 els anys consecutius que KO porta incrementant el dividend. L’augment també fa que la rendibilitat de KO per dividend es situi per al voltant del 3,16% (al preu de tancament de 7 de març), xifra que per mi deixa el preu de l’acció en un import raonable per anar comprant.
  • DLR. Digital Realty és un altre del negocis dels que tinc accions que a principis de febrer va anunciar un increment del dividend trimestral, que ha passat de 0,78 dòlars a 0,83 dòlars per acció, un 6,4% més. Al preu de tancament de 7 de març la rendibilitat per dividend de DLR es situa al 6,3%.
  • WMT. Aquests darrer dies WMT també ha anunciat un aument del dividend, que ha estat un pèl decebedor, un 2%, bàsicament perquè es tracta d’un negoci que solia presentar forts increments del dividend, per exemple els exercicis 2011, 2012, 2013 i 2014 va incrementar el dividend un 11%, un 21%, un 9% i un 18%, respectivament. Per contra la rendibilitat per dividend amb prou feines supera el 2,5%. El nou dividend trimestral queda situat en 0,48 dòlars l’acció front els 0,47 dòlars que pagava.
  • LO. Lorillard va anunciar el 20 de febrer un increment del dividend trimestral de 0,55 dòlars a 0,615 dòlars per acció, un 12% més. Per si aquest augment no fós suficient, i perdoneu la contradicció, la setmana passada es va rumorejar que RAI volia comprar LO, que va acabant fent unes pujades de preu bastant espectaculars, tot i així la rendibilitat per dividend de LO al preu de tancament del 7 de març es va situar al 5,8%.

Com han anat els increments de la vostra cartera? Quin ha estat el més significatiu?


Addenda

Desglós: Llarg BME, ENG, KO, DLR, WMT i LO.

Avís: Aquest article no suposa una recomanació de compra ni de venda de les accions anteriors, solsament reflexa les meves opinions dins d'una estratègia global de creació d'una cartera de negocis que paguen dividends creixents als seus accionistes. Cada inversor ha de fer el seus propis anàlisis i treure les seves pròpies conclusions abans de comprar o vendre accions. Aquest article s'ha publicat només a efectes formatius i informatius, no assumeixo cap responsabilitat per l'ús o mal ús que un tercer en pugui fer. Totes les estimacions són pròpies i reflexen la meva opinió, evidentment poden allunyar-se de la realitat.